Strážák veterán
Anotace: Vzpomínka na minulost i pohled ze současnosti nedávné.
Sbírka:
Útržky
Co nachodil se ve strážním koridoru
v určeném směru nahoru a dolů
se samopalem v maskáčovém oděvu.
Byl štíhlý záklaďák, starosti všechny házel za hlavu.
Dnes je z něj chlápek,který blíž má k padesátce
než k zážitkům z vojny.
Je jiné postavy, vždyť nikdo z kluků nezůstane stále stejný.
Připoután osudem ke křeslu s kolečky
životní plány nuceně změnil
ze snů mu zbyly cáry a drobečky.
Směřuje postupně k věku
dávného Abraháma.
Nebrečí a nebrání se tomu,
vždyť nechce z roků dělat drama.
Přečteno 141x
Tipy 4
Poslední tipující: mkinka, Marten, Marťas9
Komentáře (0)