MODERNÍ SYMFONIE
zní to jak moderní symfonie
když se rodí velký dům
beton vzlyká
raduje se i sténá
pod nástroji sveřepě hulákajících Ukrajinců
kteří v pro ně zatím cizí zemi
pomáhají na svět tomu
co u nich často zmírá úzkostí a hrůzou
ze vztekle přezíravého cynismu ještě včera rodných bratrů
jak hluboko se zanoří svými šlépějemi
do zdejší nečernozemní půdy
bude Praha záhy jedním z nejlidnatějších ukrajinských měst
tak jako se Vídeň stala kdysi největší z českých metropolí
což dosud prozrazují česká příjmení na všech tamních rozích?
i my hledíme na Ukáčka zvysoka skrz prsty
tak jako shlíželi na naše předky nadutí Vídeňáci
(a dodnes na nás namnoze ještě shlíží)
stanou se i z nás ti uboze směšní bozi
co svou nemístnou přezíravost
veřejně rozvěšují na prádelních šňůrách vlastních frustrací?
zní to jak moderní symfonie
když se rodí velký dům
a hluší kolemjdoucí si před ní zacpávají uši
jaké tóny se to asi právě klubou v našich duších?
Praha, 17.6.2023
https://www.youtube.com/watch?v=5LoUm_r7It8