Anotace: inspirováno obrazem
Inspirováno obrazem
Johannes Vermeer (1632–1675)
1665 - Mauritshuis, Haag
......................................................................................................................
V tom pomíjivost zdá se býti
že dneska září zítra zhasne
co zbývá nežli dále žíti
a věci držet není spásné.
I když to všichni dobře víme
tak přesto chceme dlouhou svíci
je však i život, který dříme
jak živá perla v náušnici.
Ta dívka, co ji kdysi měla
i ona není si tím jistá
že v očích se jí víra chvěla
tak se jen dívá duše čistá.