K čemu mi jsou otázky
bez odpovědí
k čemu mi jsou lásky
bez úsměvu dětí
k čemu mi je potrava
když tráví moje tělo
k čemu mi je návnada
když ryby na mě serou.
K čemu mi jsou myšlenky
když není realita
k čemu mi jsou milenky
když je konec světa
a k čemu je mi růst
když po něm je hned pád
a k čemu mi je půst
když pořád mám jen hlad.
K čemu mi jsou emoce
když tělo potom tráví
a k čemu mi je ovoce
když stejně nejsme zdrávi
a k čemu mi jsou básně
které už nikdo nečte
a noci plné vášně
když nakonec mi klesne.
Je to pomíjivé
jak obrazy z mraků
jak dimenze jiné
ve snech po soumraku.
Přesto všechno miluji
co k ničemu mi není
jen jednoho lituji,
že nejsme nesmrtelní.
Necháme se překvapit jestli jsme či nejsme nesmrtelní.Taky si kdysi moji zesnulí lámali hlavu co bude když umřou. Oni už to ví a nás čeká překvapení.
19.06.2023 14:49:54 | Marťas9
Nesmrtelný v takovém neutěšeném stavu? :-D S věkem se bude všechno tohle plus mnohé další ještě... :-D :-D
19.06.2023 08:30:22 | Venturoso