Kantor muzikant
Anotace: Opět jedna vzpomínková, tentokrát na bývalého třídního učitele, krajně nepříjemného. I po létech se mi o něm zdává v noci.
Sbírka:
Útržky
Učitel v brýlích známý to ras
nerudný matikář
za uši klidně vytahal
po škole nechal nás,
když žáček něco nepřines
a nebo zapomněl.
Na klavír o hudebce
hrával zkušenými prsty
jen v tomto předmětu nedával
oblíbené tresty,
zde občas vtípek utrousil
a snažil se být vlídný.
Vánoční prázdniny skvěle kazil
skoro sto příkladů počítat dětem vrazil,
abychom o svátcích neměli moc klidu.
Svým stylem učení nervoval takřka celou třídu,
takový býval kantor muzikant.
V kapelách Echo septet i v Rotaci
sólově zpíval, ukázal kreaci
kreaci předvedl občas i taneční
to tehdy v dobách svého mládí.
Dnes už je senior a s věkem
odvěký boj svádí.
Pořád však zůstává kantor muzikant.
Přečteno 199x
Tipy 4
Poslední tipující: kozorožka, mkinka
Komentáře (5)
Komentujících (3)