Anotace: ...
Chtěl bych tě poznat milý Bože
sednout si na kraj Tvého lože
sednout si tiše jenom tak
dívat se z blízka na zázrak.
V tvých očích spatřit fragment sebe
padá-li hvězda musí z nebe
padá-li víra je to tím
že byla dlouho v zajetí.
Každému, kdo měl někdy pouta
pochopil plamen od kohouta
pochopil žití právě teď
dnešek dá jasnou odpověď.
Ta moje byla skryta v duši
já hluchý byl, byť měl jsem uši
já hluchý dodnes
ač slyším hlas:
"Máš život svůj a zbylý čas"
Hezky odsýpá. Mi ta strofa s Bohem nahodila...kdysi si četla interview s Koukolíkem. Zmínil, že umíral jeden vysoký církevní hodnostář. Do poslední chvíle věřil, že je to jen další, těžká zkouška. Když zjistil, že opak je pravdou, odklonil se od víry. Mám ten článek vystřižený a schovaný, psal tam o smrti takovým způsobem, že mě to tenkrát hodně zaujalo...
05.07.2023 07:40:35 | Philogyny