podle digitálních hodin ve večerce
bouře udeřila v 15:51
ulice jako uragán
prohnala se mezi domy
zaprášila voda nad zvlněnými dlaždicemi
nakonec to byly jen oděrky
zbyl jsem sám
jaká úleva
holohlavý majitel
jako každý den
stojí před oprýskaným vchodem do masážního salonu
hrnkem uštípnutého kafe vyzdobil otlučenou římsu
kouše mokrou cigaretu
pohledem seká lidem hlavy
a s úsměvem jim je zase nasazuje zpátky
den se levobokem nebezpečně přibližuje noční kře
vzpomínky nad obzorem jako měsíc jeví se obrovské
ta elegantní paní s očima jak černý zrcadlový sál
která se mě dnes
před vchodem do slevněnky
nezeptala na cestu k divadlu
možná se lekla toho psího gauče
v tom mém betonovém obýváku
možná jí bylo stydno že mi šlape ve střevících
po upatlaném kartonovém koberci kdoví
už bylo pozdě vstát pozdě snažit se o úklid
už bylo pozdě běžet ke kormidlu
tak jsem aspoň ukázal prstem kamsi do daleka
varovným prstem kapitána co neopustí loď
beztak se nikdo nedívá nikdo nevidí
že taky já přišel o hlavu
a čekám vím je to těžké
až se na ni někdo usměje
a nasadí mi ji zpět