Anotace: ....
Až tě bude, lásko moje
jednou taky, všechno bolet.
Až ti křídla, unavená
nedopřejí dlouhý dolet.
Až všechno, co jsi chtěla tak
už není víc než pouhý brak...
.
Pak tvoje vášeň ke splínu
se topí v lahvi Tramínu.
Zapíjíš čas, jež v přesile
Tě svlékl z noční košile.
.
A ústy vlhkými od vína
mi šeptáš verše Verlaina.
Po nichž mé ucho hladoví
stejně jak Baudelaire, dnes už vím...
.
že srdce je jak Marína...
Jak plná láhev od vína
Jak seřadiště k obraně
Jak život žitý na hraně
Jak radost, když je bolest pryč
jen prázdná truhla
a na dně klíč ...
Já zabalený do plíny
v hlavě mám přetlak pro rýmy
Pod hlavou knihu prázdných stran
a nabroušených ostrých hran
kterou mi Rimbaud věnoval
je jasné proč...
v ní žije dál.
.
.
Tak to vidíš, lásko moje,
on i život může bolet.
Jsme blázni věkem uhnaní
kdy svět se strachem naklání
by dobře slyšel klekání...
Člověk je žába na prameni
kroutíme hlavou ve zmatení
za to my přece nemůžem
že pod nohama zmírá Zem...
Tak snad už chápeš splíny mé
mé vášně v těle hubeném
v hlavě mám pramen pro rýmy
chráním ten poklad nevinný...
a moji Collete.
Ach Čeňku... objímám tě :)
posílám sílu vod
teplem prohřátých
laskavost vlnek běžících
hladinu klidnou na licích
posílám západ červánků
polibek jemný od vánku
a tichost klidné radosti
a lásku něžné lidskosti...
08.07.2023 10:30:23 | Malá mořská víla
" Jsme blázni světem uhnaní kdy svět se strachem naklání by dobře slyšel klekání..." - ÚŽASNÉ** ST*
08.07.2023 01:15:02 | Frr