Každý večer padám únavou,
spánek je však v nedohlednu
Oči se mi nezavřou,
koukají jen do stropu
Nic nepomůže,
aby se má kukadla zavřela
Všichni už spí,
pouze já tu bdím
Ve spánku skládám verše,
v tom sladkém bezvědomí,
písmenka hlavou bloudí,
slova se tu rodí,
tužka po papíře jezdí,
není to k zastavení
To duše plná soucitu
dává tvar mému pocitu,
Mé srdce láskou zalité,
myšlenky ještě ukryté,
náplní touhu svou
Pokaždé, když zavřu oči, vidím Tebe,
tak v noci pozoruji černé nebe
Každá hvězdička, která se objeví,
je jako pusinka a Tvé něžné objetí
Měsíček v dálce a jasně září,
já si vychutnávám myšlenky slastné,
už chci zase cítit Tvůj teplý vzrušený dech,
tak naše roztoužená těla po nebi plout nech
Jedna, dvě, tři, čtyři
ovečky vystoupily z řady,
čtyři vlci další dvě snědli,
mezitím tří se narodily,
tři ze ztracených se navrátily,
čtyři ze zbývajících pěti si usmyslely,
že radši by zpátky v ohradě byly,
ale jenom dvě uskutecnily
co si předsevzaly...
Spočítej ovečky, které zbyly
a než mi napíšes výsledek,
jsem si celkem jistý,
že budeš spát jako dudek:)
Dobrou noc.
12.07.2023 23:35:24 | Žluťák
Tvůj matematický příklad jsem nespočítala, protože ať jsem počítala, jak jsem počítala, tak jsem se nedopočítala a výsledek je neznámý:-)
13.07.2023 19:22:56 | Misha
:D Já jsem to zkoušel, ráno cestou do práce a vyšlo mi 9... ale ruku do ohně bych za to nedal:) Budu muset příště vymyslet něco jednoduššího, abych se po ránu tak netrápil:)
Důležité ale nebylo aby ses dopočitala, ale aby ses vyspala, tak doufám, že to klaplo:)
13.07.2023 19:47:51 | Žluťák
pak jsem nakonec po Tvém matematickém příkladu usnula jak nemluvně, pořád jsem přemýšlela, počítala, až se mi očka zavřela a spala až do rána než jsem vstávala:-)
13.07.2023 21:37:44 | Misha