Noc mi krájí vteřiny
jak zrnka z přesýpacích hodin
v klidu, pod tíhou peřiny
kde si slastně hovím.
Spánek mi v tichu ukrojí
i několik hodin
na zdroj mě přitom napojí
až svěží se probudím.
Dny mi denně zaberou
vše co ještě zbylo
společně mě oberou
o mé životní dílo.