Prohlédl jsem všechny lety hvězd,
nepoznávaje však jednu jedinou.
Zmaten dříve, než bych se mohl splést,
dravě seškrabávaly mysl příčetnou.
Usínám pod jejich zlatým závojem,
ke kůži lepím ospalá víčka.
Moudrost je kolt se slepým nábojem,
neuchopí se, jen se hýčká.