Nie som lekár, právnik
ale som básnik
ktorý nepíše básne
rozprávam príbehy
ale nie som hovorca,
nie som vojak
bránim sa slovami
tak pozor a otoč sa,
zastav, na chvíľu
prestaň sa ponáhľať
čím si viac uponáhľaný,
tým viac ti život
uteká medzi prstami
je to paradox
nezaujíma ma bulvár
ani politika
vášho sveta mám už dosť
rozhodol som sa svoj život
chytiť do vlastných rúk
a vytvoriť okolo seba svet
v ktorom keď vyjdeš medzi ľudí
započuješ smiech
Jeden z najväčších darov
je počuť smiech
jeden z najväčších darov
je osvojenie umenia
vedieť sa úprimne zasmiať
pozrieť si do očí, dotknúť sa
netrápiť sa z chýb a milovať
miluj druhých
ale začni milovať aj seba
a staneme sa milovanými
aj keď niekým nenávidení
jeden z najväčších darov
je pochopiť, že je v poriadku byť iný
Je to v pořádku. A je v pořádku i nebýt jiný. Co není v pořádku, je intolerance mezi oběma.
14.08.2023 16:50:08 | Vivien
Veštci máme svoju osobnosť. Preto je inakosť úžasná. A nevidím nič dobre ani príťažlivé na tom, keď niekto svoju osobnosť prispôsobí... kvôli čomukoľvek a komukoľvek. To podľa mňa v poriadku nie je. Pri tvárení sa, že sme niekto iný strácame svoje Ja. To je môj názor a jeden z dôvodov prečo milujem, keď je nejaký človek iný. A ak sa za to hanbí lebo možno kvôli tomu nezapadá do kolektívu... hanbiť sa za to nikto nemusí. Inakosť je nádherná :)
14.08.2023 22:18:57 | Dávid
Tohle je moc důležité, moudré. Občas cesta k poznání dost dlouhá (třeba u mě). Díky za báseň.
14.08.2023 22:30:18 | IkkarisKa