Co povaluje se v domě
nehnutě na podlaze
když tančit tu má
pro dětské potěšení
jako baletka premiéru
své Labutí jezero
Válí se tu na podlaze
zavalená peřinou prachu
v zatuchlém pachu
nevětrané prostory
malá plastová Káča
Na stěnách v rámečcích
fotografické stopy času
oči vlhnou, asi prach
utopený ve vzpomínkách
začínám mít strach
Pohled je k pláči
nic si nenamlouvej
čas utíká jako Zátopek
na nic nečekej
každá další vteřinka
je v mžiku pryč
Dneska jsem sfoukl svíčky
zítra zase o číslo víc
ale jinak nemám
na srdci nic
co chtěl bych říct...
Kamaráde, všechna čest!
17.07.2023 18:38:28 | Žluťák
Pak jak se hledají témata? Stačí jen se doma rozhlížet kolem sebe a ta zdánlivá "okoukanost" je sama tématem. Viď, Kubíno? Pěkná stopa nostalgie času*
17.07.2023 13:01:54 | šerý
Moc ti děkuji, šerý.
Máš naprostou pravdu. Někdy stačí opravdová maličkost k tomu, aby se stala inspirací, jak se lidově říká, někdy stačí i obyčejný prd. :-D :-)
17.07.2023 13:05:12 | Kubíno