Kocour Honza
Byli jednou dvě koťátka
obě byla plaché
na zahrádce lenošila
pohladit je bylo svaté.
Šlo o kočičku a o kocoura
oba byli krásní,
Maruška se víc tulila,
Honzík prchal s bázní.
Kočka na to doplatila,
domů se jednou nevrátila,
Honzík tesknil velmi moc,
hledal, mňoukal o pomoc.
Marušku jsme nenašli,
Honza zůstal nešťastný.
Převzal její důvěru,
začal se plazit pro něhu.
Zjistil, že nejsme zas tak špatní,
dal najevo “Klidně si šáhni“.
Teď se tulí jako mazlík,
pózuje nám jak trpaslík.
Má nádhernou srst, trochu líná,
barva je krásná rezavě bílá.
Kocour vypadá jak Garfield z pohádky,
nejvíc je šťastný v okolí zahrádky.