SEZÓNA
Lyžovanie v plnom prúde
s kamošmi na strmom zráze,
nepodliehať doma nude,
športovať aj v tuhom mraze.
Obdivovať jarné kvietky
smieme v marci, apríli,
očarené malé dietky,
gazda maká pri rýli.
Všetko kvitne do krásy
v záhrade aj na poli,
pozor dávať na mrazy,
bo mráz kvietky zabolí.
Alergici uplakaní,
práve kvitnú topole,
otec celý vyľakaný
radí neísť na pole.
Von vychádzaj len po daždi,
opakuje po stý raz,
tento mesiac, nie navždy
káže zrušiť pánsky zraz.
V čase letnej páľavy
vyhľadávať radšej tieň,
od slnka chrbát boľavý,
cez obed ostať doma preň.
Uhorková sezóna,
nedbáš až tak na svoj vzhľad,
rozcuchaná fazóna,
stále krásna na pohľad.
Cez prázdniny po svete,
nové miesta poznávať,
dobre bolo, poviete,
strachu pritom nemávať.
Koniec letnej sezóny,
dovolenka za nami,
zimný lov na bizóny
čonevidieť pred nami.
Pozavárať kompótov,
špajzu dobre zásobiť,
v politike komplotov
jeseň zvykne znásobiť.
Dni sa riadne skracujú,
zima klope na dvere,
sukničkári pracujú
na partnerskej nevere.
Lepšie sedieť pri peci,
v teple tráviť večery,
podstatné len tie veci,
čo ti úsmev nečerí.