IHRISKO
Detí plné ihrisko
popoludní zväčša býva,
preliezka aj klzisko
dopoludnia prázdnom zíva.
Malí a aj trochu väčší
prídu si tam na svoje,
pekne im to spolu svedčí,
nezvádzajú súboje.
Spoločne sa zahrajú,
vyskúšajú hojdačku,
turnaj v squashi vyhrajú,
nepôjdu na striedačku.
Trampolína všetkých láka,
ktože skočí najvyššie,
pod preliezkou veľká mláka,
preto pri nej najtichšie.
Pozor si však treba dávať,
ľahko je prísť k úrazu,
bazén tu je, dá sa plávať,
všetci v plavkách odrazu.
Veľký pretek v plávaní
po druhýkrát vyhral Karol,
no problémový v správaní,
protivný je ani diabol.
Po pretekoch drobizg hladný,
načase hlad zahnať dačím,
pocit hladu vie byť zradný,
preto jedlo sebou vláčim.
Po desiate všetky deti
hádžu loptu na lúke,
detí veľa ako smetí,
treba ich mať poruke.
Zahrajú si volejbal,
zdá sa, že ich veľmi baví,
starší skúsia hokejbal,
no viacerí v ňom ešte ľaví.
Zopár detí slepú babu,
vraj výborná zábava,
Ferko s Jurkom v piesku hrabú,
správca frfle, nadáva.
Na ihrisku mládež živá,
rozlieha sa veľký krik,
ak sa ti zdá príliš divá,
skúsiť treba malý trik.
Vyhrážka vždy zaberie,
nechcú ešte domov ísť,
decibelov uberie,
k náprave hneď musí prísť.