Příliš mnoho nocí jsem spal jen několik hodin
na nebi bytnělo měsíční blahorodí
Nepomohla přistýlka s ocelovými péry
Reflektor kvůli němuž byl můj pokoj šerý
Měsíc v úplňku a reflektor - krutá duplicita
obojí v mém okně - probůh už i v noci svítá
Za dnů jsem často býval po právu popudlivý
mrzutost zkoušel zapudit místními pivy
Sledoval jsem kdo byly obyvatelé chatek
často jen dvojice chtivé tělesných hrátek
co obvykle zůstávaly nejvýše jednu noc
pro časté chvění stěn - jímala mě bezmocnost
věz abych nebyl úplně za krále Heroda
tak to bývá když člověka zmůže příroda
Líbí se mi to. Normální, lidské téma.
05.08.2023 23:28:30 | Václav
Záleží jestli jsi v příběhu součástí milenecké dvojice
Anebo vyhledáváš ticho, dále od městské zástavby a hluku
Já si přál ticho a klid
Nebylo mi přáno
06.08.2023 13:55:50 | kudlankaW
...u nás třeba zase kvákají žáby a "štěkají" srnci...vzbudit se v noci, to ti je zvuků.:)
05.08.2023 21:47:19 | Dreamy
Kde jsem si uhradil pobyt a chtěl si odpočinout
Byl tzv superúplněk plus svítící reflektor do oken chatek - údajně pro zvýšení “bezpečí” před ?
A místo stárnoucí klidných párů - zvýšený pobyt milenců co nehodlali spát
A tak po nemoci jsem nenabyl o nocích svěžesti a odpočinku
Vezmu si i dnes deku a u řeky si zapálím vodní dýmku
05.08.2023 23:07:11 | kudlankaW