Anotace: Nedávno jsem se viděla s někým, kdo pro mě byl dlouho idol. Šel čas a já ho stále měla v mysli jako dokonalého. Přišlo jedno setkání a stačilo jen poslouchat pár vět a moje iluze se sespaly jako domeček z karet. Tohle je cesta jak to všechno uzavřít.
Role se obrátilY. Báseň se mi obsahově líbí včetně podtitulu. Četl jsem Hamingwayův životopis o jeho 4 manželkách. Všechny byly z ochlasty "hotové" a snižovaly se jen aby rváče udržely - bylo to smutné a stejně nedopadly dobře. Jak je v protikladu dobré když Angellia mladá česká (předpokládáme krásná, žádoucí) žena zkoumá svou bývalou lásku očima postupující zralosti a přestupuje na hlubší hodnoty. "Dnes mi to důstojnost nedovolí, již jsem jinde.." Básnička je formálně trochu nestručná, ale obsahově významná, jako shrnutí, rekapitulace svého přístupu k životu a zpevnění nových postojů. Nechci líbivý jalový ideál, mám skutečného dobrého muže. Tady jsme došli k podstatě. Krásná báseň o životě.
06.08.2023 07:03:22 | Ezop
Děkuji za komentář, jsem ráda, že je vidět hlavní myšlenka. Za chybu se omlouvám a děkuji za upozornění. :)
06.08.2023 16:22:45 | AngelLia31