Anotace: „Kdo nesvítí se mnou, jako by tekl proti mně.“
Já rozmlouval se životem
jenž štěkal jak pes za plotem
a natrhnout mi gatě vždycky toužil.
Teď v pokoji jsme se mříží
a sestra s okem ostřížím
se stará o můj věčný blahobyt.
V tom dveře vrznou, kdo to je
od sousedního pokoje
že nestavil ses to mě teda souží.
Proč nechceš mě jen vyslechnut
a zbavit mě těch k žití pout
dobře víš že bez nich bude líp.
Pro příště všichni zhasněte
své dveře pevně zamkněte
ať v každém srdci svíce do tmy září.
Pak stíny zmizí do skulin
my světlo ze tmy ukuli
a urna není nic než malej byt.
Když všechny svíce dohoří
a vosk vytekl z pod dveří
že je řekou na oko se tváří.
Ve světle toku života
na kopci jménem Golgota
čekám s urnou…
zda mě budou chtít.
Skvělá práce Čendo.*
Už ta první strofa skvělým úvodem. Ale přesto brr! Takového smutku chladu. Se smyslem života v protikladu? Hledej barev a potlač pech. Život není jedu měch. Prosím! Vykopej si pro svěžest studnu. Nevolej smrtku, nezavdávej si pro starost. Však ona v čas si přijde... však teď sama, má už práce dost.
07.08.2023 12:51:07 | šerý