Anotace: Zaplačte, darmodějové…
Ve stínu pípy zmožený ležím stár a sám
Půllitrů skla vrhají mihotavé stíny
Té pípě sám se podobám
Kde jsou ty tupláky slibující štěstí
Co vodu nikdy neznaly?
Snad schovaly se do sevřených pěstí
V nich jsme život hledali
Ve stínu pípy dech vždy zkrátí výpary
Piv, kořalek a tabáku
Trhající duši na cáry