Anotace: ...
VŠUDE KOLEM JATKA
Když na svět leze verš
bývá to občas stejné, jako když rodí
zasloužilá matka
jak učili nás kdysi, o velké zemi lži
život se zdál být dlouhý
noc, ta zase příliš krátká
všude kolem plot a uzamčená vrátka
já uvnitř mého já, jedné tajuplné noci
však našel v sobě klíč…
což nebyl nic, než pocit
a na mě zívla opuštěná branka
u nohy míč
střílím…
ach... tyč
Tak jako zrovna teď, já porodil i včera
jen veršík za veršem a vůbec žádná dcera
jen syna za synem, však toužil jsem po básni
snad nový prázdný list, pomůže mé bázni…
„Co může změnit svět?“
tak náhle ptám se sebe
podivné je ticho
v tom odpověď, z níž zebe.
„Již otázka je změna“
Zdál se mi dneska sen…
zavřeli neviňátka
včera jen samý úsměv
pak maskovaná hádka
nic netušících křik
on zbledl jako stěna
a Browning v čísi ruce
pak kolem huby pěna
„Jo“
„Máte recht…“
„… od piva…“
„Svět je pořád stejný,“ vržou si stará vrátka
pěna rychle sedla
a všude kolem jatka
silnej zážitek ze čtení, krásně napsané, tleskat u tohohle je málo :-)
25.08.2023 10:23:00 | cappuccinogirl
Hezky vykreslená realita života, myslím,že máš jasnou představu, jaké podoby může mít láska ale i nenávist...
25.08.2023 08:47:43 | IMMANUEL