Pole ospalých slunečnic.
Skloněné hlavy, pod tíhou končícího léta.
Dusno, prach, špinavý déšť.
Zvláštní chuť ve vzduchu.
Tichá předzvěst,
Mlhavé svítání.
V těžkých mracích první světla
Paprsky odražené z unavených očí.
Ještě šestkrát zavřu víčka.
A pak je jednou
S trochou štěstí
Otevřu doopravdy.