Ten souboj s časem
nemůžeš vyhrát,
i s tvým nesouhlasem
přijde listopad.
V něm spadané listí
barvami září,
závěr roku jistí
pár stran v kalendáři.
Na tvůj souboj s časem
i Don Quijote žárlí.
Máš stříbro ve vlasech,
ale v očích žádné stáří.