Nízké slunce vrhá dlouhé stíny
Nemilosrdně svítí do očí
Obnaží skutky, pojmenuje viny
Hranice mysli lehce překročí
A v jeho světle ukáže se všechno
Pravda i lež, i zrada ukrytá
Že cesta do ráje může být i peklo
A láska někdy umí být i zlá
I nízké slunce za obzor se schová
Pohasne soumrak, padne černá tma
Tou projdi a můžeš začít znova
Jako bys byla znovuzrozená
CeSTa je trnitá,
ale když mysl i duše očistí se od všeho
a srdce pozvedne se pro nové.
Je cestou..které děkuje.
;)*
Pěkná podzimní očista, milá Lexi.
Přeji TI ať se na TVÉ cestě srdci daří
a tvá duše..cítí..znovuzrizení.
Hodně inspirativní báseň. *
24.09.2023 10:56:08 | jenommarie
Děkuji Maruško. Snažím se. Snažím se projít tou tmou ke světlu. Krásný komentář, děkuji ti za něj
24.09.2023 14:30:00 | Lexi
Já vím zlatíčko **.
Snadné to není..ale jsi to TY..ta uvnitř..
čistá láska..ve všech směrech..krocích.
Krásný večer a opatruj se *;)
24.09.2023 19:06:41 | jenommarie
krásná báseň...děkuju
23.09.2023 16:18:45 | stormeater
Krásná báseň.
***
Kdyby to šlo
A ono to jde
Podal bych ruku
Podal bych lucernu
Dlaň
Křesadlo
Stisk
A svíčku ...
Co podzimní vítr neuhasí.
***
Ať se Ti daří Lexi.
23.09.2023 14:31:34 | Fialový metal