,,Dvě kapky lži
kápnu do séra pravdy
pro jistotu
a pak nazvu se vůdcem
nespokojeného lidu...´´
Říkají , že tak se to dělá
tlačí mě ke zdi pro volbu menšího ze dvou zel
Kdybych ustoupil ztratil bych anděla
přestože by život potom nějak tak šel..
Anděla strážného co bydlí v mém srdci
a ve vzácných chvílích ho rozsvěcuje
Který minulost v obalu budoucnosti
mi ve snech i v bdění znameními vysvětluje.
Hloupost a zlo na pekelné sklizni
zase lidstvo trýzní
Nemohu se k nim přidat
a sebe samého všanc vydat...
Nemohu, jejich bohem je žrádlo
a vstupenky jsou duševní sebevraždy
Zpívám píseň slz a strachu, ale také naděje
na hřbitově ideálů, na hrobě pravdy.