Život jako na houpačce, nahoru a dolů,
chvílemi radost a štěstí, chvílemi smutek a bol
Vzestupy a pády jako v divokém tanci,
nikdy nevíme, co nás na každém kroku čeká
Vzduch se pod námi jako křídla ptáků nese,
okamžiky štěstí, kdy se naše duše smějí
Pak přijde pád a náš svět se otřásá,
bolest do srdce proniká až se v noci ztrácíme
I v těch nejtemnějších chvílích světlo září,
naději a víru v sebe nesmíme ztratit
Houpačka se zase vzhůru zvedne,
my se k radosti a pohodě opět vrátíme
Na této houpačce života se nebojme žít,
bol, všechny vzestupy a pády přijímáme
Síla a odvaha nás kupředu žene,
my si s touhou a vášní zatančíme
Život nám všechny tyto zkušenosti dává,
na houpačce se učíme, jak se s nimi vyrovnat
Smějeme se i pláčeme, vše prožíváme,
život jako na houpačce, my jsme jeho neohrožení jezdci