Anotace: ...
Má mysl bloudí
Kdo chce, nechť mě soudí
Kdo chce stejně činí
A bez soudu viní
Každý jsme nakonec sám
To já vím – to znám
Tak už se nedivte, že …
radu vám
od srdce dám
Mám doma sbírku
Mých světlých stínů
Schovaný v nich
Jsem …
kocour u komínu
Zahalen dýmem …
budoucích sfér
Na duši smutek drží… tak jako tér
Už nenávratno
Se blíží pro mě
Já opět jsem sám
Byť v plném domě
A nad hlavou mou
Zas ptáci letí
Opouští mě
A bez obětí
Každý z nás sní
Svůj osobní sen
Však život vše mění
Uvádí v plen
Já ale vím, že se nemusím bát
Že život je výčet zisků i ztrát
A není důvod si sám sobě lát.
Opět jsem na všechno sám
ptáci už odlétli
lidi zavřeli krám
Není to poprvé
Tak věřím, že to zas dám
Jen se musím zbavit všech pout
K obzoru hledět a nepoklesnout
Byť kolena slabá se zdají už být
Jen roztánu křídla
Jež prý jsou z mýdla
A plout ….