Anotace: Hra se slovy Drabble: nachlazení, chřipka, horečka, bolest, kašel - slova, která jsem si vymyslela
Slyšte dámy a pánové,
básnická vlna přichází
Slova, která v rytmu objeví se,
o nachlazení, bolesti a kašli ze sna
Začněme tedy s prvním kouskem,
nachlazení, co mě tělem prochází
Všechny síly mi sebere,
jediné, co mi zbyde, je kašel a pláč
Skrze mě bolest proniká,
horečka se do mého těla vkrádá
Ale slova v básni mě zahřejí,
všechno zlé jako vánek odfoukne
Kašlem se moje srdce v báseň mění,
v rýmu se do chvění dostávám,
Ať bolest pocity mé neponičí,
v básni se vše zázračně přepisuje
A tak, můj příteli, básník přivede,
s lovem slov se ve mně setkání vytváří,
Rytmus slov a jejich opakování,
v básni mi k uzdravení pomáhají
Stačí sto slov, aby mě uchvátily,
v básni se příběhy mohou stát,
Tak doufám, že mé nachlazení brzy odezní,
básníkova slova mi přinesou uzdravení hned
:) Šikulka;)
02.11.2023 00:44:08 | Žluťák
Chřipka a nachlazení mě skolila,
do postele mě dostala
S kašlem pořád bojuji,
nelze říci, kdy odezní
03.11.2023 06:10:48 | Misha
Přeji hodně zdravíčka,
do čajíčku ze zázvoru,
dej velkého rumíčka,
zas budeš Míša rybička:-*
03.11.2023 09:05:22 | Žluťák
už je mi mnohem líp, už pomalu odchází, ale ještě ta rýma trápí, protože troubím jako slon, hned ráno si udělám čajíček s rumíčkem:-)
04.11.2023 05:53:38 | Misha