Maminčina princezna
Malinká jak drobeček
od země nejde vidět,
maminčin miláček,
nikde bez mámy nesmí chybět…
„Maminko hezká
buď vždy se mnou,
jsem strašně křehká
všude půjdeme ve dvou.“
„Ach moje děvčátko,
bobečku bezbranný,
neboj se, Danielko,
nenechám tě bez obrany.“
I druzí by tě chtěli přivinout…
„Nechci být nikde
jen u tvého srdíčka,
poslouchat bedlivě
jaká je v něm jiskřička.“
Máma promlouvá dušičce malé…
„Měla by sis zvykat
školička se blíží,
budu se o tebe bát
snad Ti nikdo neublíží.“
A tak sedí na lavičce sama,
učitelky situaci zachraňují…
„Nebojte, maminko
my se o ni postaráme,
stejnou lásku jakou mívá,
i my ji také dáme.“
Léta běží, vše je jinak…
Z bezbranné holčičky
slečna se stala,
to že byla maličká
náhle se i otrkala.