Anotace: Báseň vznikla priebehu chvíľky a nečakane. Proste ku mne prišla, napísal som prvé slovo netušiac čo príde a nakoniec vznikla táto báseň. Dúfam, že si táto spontánna chvíľka nájde niekoho, komu by sa páčila cítim, že ju chcem zverejniť
Chyť sa kormidla,
chyť sa kormidla dnes,
chyť sa kormidla
akoby ťa jedna odmietla,
a druhá naviedla
na správnu rieku
múza prilieta,
múza k nám prilieta
nechaj znieť tu
pieseň v tebe
sme zrodení pre dnešok
sme zrodení pre tvorenie,
pre smiech, plač aj ľúbenie
sme zrodení pre dnešok,
zrodení pre dnešok...
dám ti svoje srdce,
dám ti svoje srdce,
chcem ťa vidieť šťastnú
nikto nerozkáže
dvom dušiam čo nesmú
dám ti náruč,
dám ti svoju náruč
a tú chvíľu nádhernú, nežnú
nám nevezme nik
tak sa prosím nadýchni,
pár ťažkých dní
neurčuje kvalitu života,
prosím usmej sa
a nadýchni
pre tento deň,
pre túto chvíľu,
sme zrodení pre dnešok,
sme zrodení pre dnešok...