Jedno pole
-Druhé
-Třetí
--Čtvrté
---Páté!
Jo! Jo!
Vyškrábal jsem lžičkou pět políček
s výhrou dvaceti tisíc!
Mažu do trafiky!
DOBRÝ DEN
nadšeně hlásím
mám tady, prosím Vás pěkně, výherní los!
pokládám před znuděnou prodavačku vydřené peníze
Gratuluji! Super! Máte to tam, pane
náhle oživne závistí
jenže...
ou, aha
včera skončila platnost soutěže
je mi to moc líto (není)
Zvedám oči ke špinavýmu stropu
"No, co se dá dělat"
Řeknu naučenou frázi
kterou tak dobře znám
a za ní spousta vzteku a frustrace
"Už zase!" šeptám si v hlavě
Nasraně odcházím
zdvořile "Na shledanou"
Těžký dveře s mříží
s sebou za mnou razantně třísknou
jako by říkaly:
"Zdar, lůzre!"
Ach -
Aspoň, že je hezký počasí
a úžasnej, šumavskej vzduch kolem
hnedka začnu filtrovat přes tabák
Kouř odchází
jako moje naděje na vykoupení
Jestli tam nahoře někdo je
Musí bejt silně závislej
nejen na nikotinu
...