Než zvonečkem u stromečku
Ježíšek čtyři a dvacátého
sladce zacinká
vzpomeň si...
Jak se má tvá rodinka?
Kdo chybí ti
a nemluvíš s ním
vzdáš se ostýchání
uděláš první vstřícný krok
Není lepšího času
na nápravu vztahů
nežli v období Vánoc
Z rozhlasu se linou
lehké čisté tóny
poslouchám mlčky
píseň hřejivou
vánoční...
„Jehličím zavoní z loňska je předloni, Vánoce"
Stará babice - tradice, bohužel převléká postupně své šaty.
I když postupně mizí ze stromku vánoční sladkosti, přesto. Není nad jeho vůni jehličí stejně, jako na vůni právě otevřené kolekce i bramborového salátu velikánské míse, vychlazeném na teracových schodech za dveřmi vedoucích na půdu. A vůbec. Už ta vážná sváteční melancholie v očích...
24.11.2023 11:31:56 | šerý
Přesně, jednou za rok se opakující tradice, vždy stejná-obdobná, ale přesto pokaždé výjimečná. Jak píšeš, vůně jehličí, teplo od krbových kamen, mísa bramborového salátu a rodina pohromadě. :-)
24.11.2023 12:09:24 | Kubíno