Dívám se jak sněží
z tepla domova
jak čas rychle běží
a to do slova.
Příroda si usla
jen já musím bdít
svůj okruh si ušla
a chce chvíli klid.
Chvojí krásně voní
na bílém ubrusu
stejně jako vloni
v adventním cirkusu.
Zas se blíží chvíle
dětských radostí
kdy nové máme cíle
v obžerství sladkostí.