Je to viac ako text,
viac ako kniha
je to slasť väčšia než je sex,
v srdci jar aj zima,
je to viac než som ja
je to myseľ, duša
a tri oči človeka
je to nadšenie, je to láska
myslenie
je to jediné čo nás delí
keď si chcel boží zázrak
zabudol si že Boh si celý ty,
vytvorený podľa Jeho obrazu
máš v sebe celú moc vesmíru
A ja som chcel Ju
pamätám ako som sa modlil
pre šťastnú hviezdu
nevidel som ju žiariť v tej tme
kým som si nevšimol ako žiarim
ego- preč a ním
aj keď nikdy úplne nezmizne
má byť súčasť teba a nie ty jeho
Je to väčšie než ja,
väčšie než len slová,
väčšie než umenie
aj keď umenie je to
čo z iného robí úžasne,
úžasná, si úžasná
chvíľa s tebou... je to nádherné
ale viac je celý život
ktorý už dnes
tvorím pre nás...
Je to väčšie než táto báseň,
je to v nás
hľadáme to zlato kdesi vo svete
a pritom je v nás
je to väčšie než atrament,
väčšie než oheň a koleso
nezáleží na tom že niekedy
netušíš kto je kto a čo je čo
budeš navždy šťastný
keď v sebe neprestaneš živiť
vieru, lásku a sny
je to väčšie, je to väčšie než čokoľvek
pretože je to MIER
je to mier, tak to pochop, si len človek
a len on môže vytvoriť mier
Jenom příroda sama má větší moc než člověk. Snad ji to prvenství vydrží.
Pěkné verše!
01.12.2023 18:48:51 | Žluťák
Raz som počul nádhernú vetu, ktorá vo mne zostala vyrytá... Nie svet ma chrániť nás ale my svet. Dovolím si ju teraz trochu zmeniť a svet nahradiť prírodou. Keď ju budeme ochraňovať, tak sa o nás postará. To je krásna symbióza:) ďakujem za zastavenie :)
01.12.2023 18:58:48 | Dávid