Anotace: ....
co neztraceno stále trvá
ta chvíle chvil je vzácně prvá
on za ní tresty, jak uzná mění
„Páchal jsi z vůle, či v opojení?“
jen chtěl bych vědět, kdo určil míru
že slovy nejde, mi předat víru
vždyť smíchem šaška se boří hradby
tak suď dle plodů, a ne dle sadby
v okovech sudby má duše zmírá
bezvěrec kříž svůj teď v ruce svírá
modlím se za něj, i jeho duši
spasení křičí: „Jste snad hluší?“
srdce mám pokojné
do ticha buší ...
buší - buší - bu…