MANAŽÉR
Rozbehaný, rozlietaný,
proste pravý manažér,
motiváciou namotaný,
energie sťa trenažér.
Stretneš ho vždy v pokluse
s telefónom pri uchu,
chúďa v márnom pokuse
sotva lapá po dychu.
Do slúchadla rapoce,
usmerňuje kolegu,
spojenie však rachoce,
stáva sa na vidieku.
Problém veľký práve dnes
vo voľný deň vypukol,
aj v nedeľu zhon a stres
plány moje vyfúkol.
Stále nonstop k dispozícii
či je deň a či je noc,
dávna túžba po pozícii
nadchla ho pre status, moc.
Stúpne ihneď na cene,
manažér je predsa pojem,
hodnota dnes na mene,
zaistený slušný príjem.
Skreslené však predstavy,
žiadny med to nie je lízať,
množstvo práce predstaví,
ostávam len z ľaku zízať.
Biznis nie je hračka žiadna,
z ocele nutná povaha,
každodenná drina riadna,
rýchlosť, dravosť, rozvaha.
Vytvoriť si akčný tím
predpokladom úspechu,
ako v básni zložiť rým,
bez neho čakaj neplechu.
Šliapať ako hodinky,
nepripúšťať žiadne chyby,
oddych v kruhu rodinky,
s kamarátmi ísť na ryby.
V pondelok zas plný výkon
už zarána podávať,
sústredený v každý úkon,
kolegom plán zadávať.
Roky stály kolobeh
podpíše sa na zdraví,
na dôchodku voľnobeh
chorobami pozdraví.