Anotace: Letos jsem měla opět to štěstí a navštívila jsem Egypt.Vůně této země je mi velmi příjemná a nedá se zapomenout.Na Sahaře jsem byla před 15lety a letos jsem konečně zhlédla chrám královny Hatšepsut a chrám v Karnaku(Luxor).Nádherně jemná energie-vzpomínám
Byl to krásný pocit
když jsem šla pískem rozpáleným.
Ta krása pouště byla nedozírná
kdy vítr mě vítal pozdravem jemným.
Nohy se bořily do horkého písku
a slunce žhnulo velikou silou.
Vzduch byl prosycen jemnou vůní
já byla omámená a nechtěla cítit jinou.
A v tom se to stalo
ten pocit jsem již nikdy neprožila.
Ta žhavá síla Sahary
mě celou pohladila.
Beduín mě zval ke krátké projížďce
usmívám se-,, proč ne?!"
Udedla jsem na záda velblouda
a vesele říkám ,, tak jeďme."
Den prožitý v poušti-
byla to opravdu nádhera.
Ten stesk po ní mě neopouští
jsem stále tou její krásou
a vůní zmámená.
Karnak....
Nádherný chrám z dob velmi vzdálených
všude spousta lidí, horko a smích.
Však přesto vnímám tu energii v místech
kde lidé nejsou
a já nacházím ji u sloupů i zdech.
Tady si v tichosti procítím tu energii čistou
která prochází celým mým tělem.
Pohladím obelisk, ve kterém též energie je.
Po chvíli se vracím do davu lidí
a jdu dále s nimi plná naděje.
Vrátím se ještě tady v ta místa?
Kde slunce pálí
a energie je tak čistá?
Když dýchne ta dávná historie,
do srdce se krása lehce vryje...
Krásný výlet, Jaruško, děkujeme za sdílení
Objetí letí(*)PPÚ*
25.12.2023 22:03:16 | Emily Říhová