Orvaný ořešák v únoru,
solitér, co sílu ztrácí,
netečný k matnému obzoru,
jenž černí lemují ptáci
Zahnaný do koutů zahrady,
ve větvích kovová vata
V dekádách vše nechal za zády,
teď zbývá sekyra kata
Je prázdná houpačka z provazů
Těch dětí, co má své vnuky!
Čistý sníh po ráně do vazu
tak blízko - na dosah ruky