Anotace: ....
když ještě vítr čechral vlasy
a svět kolem byl šapito
to prostě byly supr časy
já v gatích měl vždy nabyto
pak chmurou zanes ́ život stezky
a déšť co pláč je umýt chtěl
na nebi život sršel blesky
tehdy jsem dospět neuspěl
tak jsem se vydal hledat smysl
jen s prázdnou tornou na zádech
mladistvý úsměv brzo zkysl
v rozbitých ústech po pádech
chodil jsem světem s nosem klauna
a z hlavy strasti vysypal
ovšem v mém stínu skryté trauma
schované ve mně žilo dál
v rukávu eso občas mívám
no řekněte, kdo hraje fér
někdy se bavím, jindy zívám
jsem v žití stálý amatér
ač snažím se či nechám plynout
ač po kolenou, ač nejsem rád
ačkoli léty i sny hynou
vím, že tu nejsem napořád
jednou až nebudu tu s vámi
potom, co zavřou šapitó
všem koním dejte otep slámy
a klisnám hříbě do vínku
všem dětem náruč jejich mámy
a pusu jako pralinku
ať už jsem byl či nebyl gambler
ať jsem vás zklamal, jak jsem žil
jak zrovna tudle řek mi brácha
ty vole, ty ses potatil
ať podoben či z gruntu jiný
co na tom sejde v šapito
já v žití nebyl nikdy líný
a v hlavě měl fakt nabyto
svůj styl já šlechtil dlouhá léta
až dneska jsem ho doladil
červený nos nasadil světu
svůj obnošený
zahodil
cappu píši nový román pošlu ti do emailu kratičkou ukázku
18.12.2023 13:12:43 | čenda pekař
Těším se...a díky, poctěna jsem...ti můžu udělat BETA čtenáře :-)*
18.12.2023 14:04:06 | cappuccinogirl
Čendo, kluku můj zlatej... tak ráda tě mám!!!
Jseš vyloženej sympaťák, víš to??? :-)*
18.12.2023 12:59:12 | cappuccinogirl
Moc hezký text písně, cítím v tvém rytmu i melodii. Máš již k básni taky nějakou v hlavě?
18.12.2023 02:09:06 | Špáďa