Čí propiska je v cizích rukách?
Kdo to píše
na toaleťák táhlé balady
a pak si jimi vytře?
Je otázka za deset milionů
opravdu tak záludná?
Často neznáme odpovědi
hledáme je ve vědeckých hlavách
-často ani neznají obyčejný život
natož milionové odpovědi
Occamova břitva:
"Cogito ergo sum"
jen dokládá
jak moc si myslíme
že pravda
je vcelku jednoduchá záležitost
já si myslím
že pravda je jakýsi tvor
není stálá
pořád je v pohybu
ale nemyslím si
že je to pravda
---
--
-
.
Kolem pravdy je to prostě zapeklitý...
PS: záludná možná není ani tak ta otázka, jako těch deset mega:-)
28.12.2023 13:28:41 | cappuccinogirl