Končící rok
Anotace: dekadence o posledních dnech roku
Zas končí rok
jež byl složitý jak rovnice
o dvou neznámých
kterým dodnes nerozumím
ani nechci rozumět
tak když mne u vchodových dveří
pozdraví domovnice
je mi nad slunce jasné
že poslední noc v roce
nebudu mít na růžích ustláno
s litrem vína jež mi pramení v cévách
usnu s trnovou korunou na hlavě
Jako rodiče svým dětem říkají:
,,Ještě se dvakrát vyspíš
a přijde Ježíšek"
Já si pro sebe říkám:
,,Ještě se párkrát vyspím a budu
o další rok starší"
pak usnu na pár dní a budu stařec
Mockrát mi bylo řečeno
že prý se o Vánocích nestřílí
leda ze sebe navzájem
nebo když venku na plácku
omladina odpaluje dělbuchy a rachejtle
ručičky hodin pomalu ukazují k dvanáctce
a starý rok už dává světu vale
Přečteno 126x
Tipy 10
Poslední tipující: Stanislav32, Psavec, martinaV, Marťas9, Iva Husárková, mkinka
Komentáře (4)
Komentujících (3)