Jak opojná je moc
jak blištivá
jak zlatá
jak nejtemnější noc
s démantama.
Jak opojná je moc
plná slávy
a ukojení
kde se prosí o pomoc
už dlouhá pokolení.
Jak opojná je moc
jak bezbřehá
v touze šílenství
jako nemoc
v lidském království.
Jak krásná je pokora, která i kůrku poslední rozdá a sama básní živá jest.hlad duše krmí v žáru hvězd.
02.01.2024 14:38:29 | mkinka