Na stole už jen vánoční cukroví,
víc toho po starém roku nezbylo,
co nás teď čeká, nikdo nepoví,
křišťálovou kouli mít by se hodilo.
V srdci vzpomínky jsou jako střepy,
avšak co zapomeneš, to tě nebolí,
proto jsme k minulosti někdy slepí
a staré fotky skrývají trezory.
Na stole zbylo vánoční cukroví,
starý rok však v propadlišti jest
a nový nasadil brýle růžový
se vzkazem: SINE AMORE NIHIL EST.