Narodil sa chlapec
vtedy ešte nik netušil
že bude šikanovaný
narodil sa chlapec
ale skoro sa nedožil
toho obdobia
ktoré tam naňho čakalo
nebyť mami
ktorá ho prebrala
keď prestal dýchať
lekári vraveli že sa nedožije
prvého roka
ale on stále žije a učí sa lietať
už dvadsaťdeväť rokov
Prešiel ťažkým obdobím
ako asi každý
ale každý iným
sníval ale stal sa nesmelým
lebo druhým vtedy uveril
že je nikto a nikým
zostane
Z jedného priateľa
stali sa traja
a on začal počúvať
čo mu srdce spieva
Dnes už chápe
čo dokáže viera,
viera v seba,
viera v šťastie,
viera, že môže
aj chlapec
ktorý sa nemal dožiť roku
a ktorý mal problém zapadnúť...
môže sa niekým stať
preto Pochybnosť!
raz a navždy sa strať
už nemáš miesto
v jeho mysli,
už nemáš miesto
v srdci...
Narodil sa chlapec
aby písal
a bol vďačný že má o čom,
narodil sa chlapec
aby veril
a pomáhal
veriť každému
kto o to stojí
narodil sa chlapec
ktorý čelil problému,
malému samienku
ktoré do neho zasadili
všetci ktorí ho ponižovali
a neverili
pretože bol iný,
vyzeral inak
a zaujímal sa o iné veci
narodil sa chlapec
ktorý je dnes šťastný
a verí v splnené sny
pretože medzi nimi letí-
prelieta tichom
a vierou v ňom
v ľavej ruke zoznam
a pravá voľná na znak priateľstva,
to nadšenie,
to nadšenie je v ňom
dnes presne takto,
dnes presne takto!
lieta vesmírom
Veľmi vám ďakujem za podporu a áno, je to dlhšie... Ja mám často problém svoj text ukončiť...
16.01.2024 20:00:24 | Dávid
Silná v emocích, velice pěkně napsaná a nejsilnější na téhle báseňce je celé její POSELSTVÍ!!! Je spousta lidí, kteří si nevěří a proházejí si složitými obdobími...tady je krásně ukázáno, že všechno se dá překonat, když v sebe uvěříš!!! Moc ráda jsem četla.
14.01.2024 23:04:42 | cappuccinogirl