Anotace: Huť, slévat železo (gettare)z italštiny 15.století (ghéto) struska
Věže kostelů jsou cukrové homole
střechy domů pokryté bílými tyly
adventní věnec leží dosud na stole
je neděle - čas usebrání - mám chvíli
dopolední slunce štědře město zlatí
dojídám vločky podléhám všem těm divům
chrámová výzdoba září všichni svatí
před bohoslužbou dal místní přednost pivu
Úžasně živé obrazy, milý Marty... pěkný večer :-)
21.01.2024 17:29:07 | Helen Mum
V zemi s převahou ateistů
A nedaleko obzvlášť hříšné Ostravy
dává před mší alkoholik přednost lahvovemu pivu před kolonialem Vietnamce
Ano 300 metru od hranice s Polskem je život extra rázovitý…
Smutný a unavený Marty
A pracovní týden přitom teprve začíná
21.01.2024 18:57:41 | kudlankaW