Plamen
Zavřít oči a vrátit se zpět,
plamínek přiživit, nechat ho rozhořet.
Strachem byl zažehnut, živen byl zlobou;
síla a odvaha - popel zbyl z obou.
Shořela slova, co chtěla být řečena,
z navždycky skrytého zbyla jen ozvěna,
která už nemůže dostat se ven,
čím mohla být - z toho zbyl sen.
Začla rvát uši, kouř dusil plíce,
nenávist ubyla, snů bylo více…
Touha se pomalu stávala pravdou;
svoboda - vězení: těžko žít v obou.
Plamen tu zanechal hromádku popela,
ze které radost a naděje vyvstala.
Skrývaný cit teď už nemá strach prodrat se ven,
tak dlouho hořícím plamenem posílen.
Plamínek udusat, nenechat rozhořet,
otevřít oči a nikdy se nevrátit zpět.
(P.S.: Až do zítra…)
Přečteno 217x
Tipy 13
Poslední tipující: Fialový metal, o3_gambit, Psavec, Anfádis, cappuccinogirl, Ondra, mkinka
Komentáře (3)
Komentujících (2)