Starý pecek
Kastrůlky na pecku
ve staré kuchyni,
kdo přijde dřív domu
ten to vždy ocení.
Babičkou uvařen
poprášen skromnosti,
tak ona vařila
nám všem ku radosti.
Z toho co vyrostlo
na její zahrádce,
nebo co běhalo
tam venku v ohrádce.
Zlaté ručičky
těch starých lidiček
dovedli okouzlit
milion srdíček.
Vždycky to chutnalo
jinak jak doma,
asi to dovedla
ta kouzelná doba.