Neslušné mám říkanky
nevhodné pro čítanky
to však lidem nevadí,
humor je vždy pohladí.
Proto mějte uznání,
tohle je mé vyznání,
hříčky pouštím do světa,
ač jsem slabý poeta.
Klidně přiznám slabiny,
však tu nejsem jediný,
více asi nesvedu,
omluvte mě, nezbedu.