Anotace: ....
někdy tě pane můj nemůžu pochopit
to jsem tak zlobil, co mohl jsem natropit
„Občas se přihodí“, říkám si potajmu
je to jen předsudek
nebo věc nezájmu
.
svět snad byl navržen k jistému účelu
něco se naučit, proto ty lekce
večer si lehnu, jak ráno si ustelu
že je vše náhoda
věřit se nechce
.
co kdybys dopřál mi období poklidu
nemluvím o štěstí, to blbě jsi slyšel
jenže ty stavíš mě nahého v koridu
mám červené trenky
a býk na to přišel
.
tak se to prolíná celým mým životem
nejsem-li v koridě, peru si trenky
na valše drhnu je, říkám si s bonmotem:
„Jak je mám dlouho, že jsou už tak tenký?“
.
když je čas nakonec rozerve na cáry
poslední korida, býk se mi klaní
někdo pak mé tělo naloží do káry
a přidá k nim trenky mé k pousmání