Anotace: ....
své oči plné jasu
schovávám za závěsy
spuštěných očních víček
jež kryjí i mé běsy
zavřené v temné díře
kam světlo neproniká
jen zvuky varhan znějí
z pod rukou varhaníka
do celku ze tří částí
do skladby trojjediné
Tokáta s Fugou splyne
v krajině nehostinné
kam srdce usoužené
posílá stále lásku
ve chvíli nestřežené
sundá si z hlavy masku
pak s tóny Preludia
má duše vstává z prachu
život mi připomíná
ať nepodléhám strachu
jen maska na zem padlá
se směje svému pádu
klání se orchestřišti
„Děkuji pane Bachu“
jednou jsem slyšel jeho skladbu v jeskyni...naprostá tma a do toho hudba...ohromný zážitek...
02.03.2024 11:30:47 | enigman
Eni to věřím. Bach je neuvěřitelná síla. Děkuji za zastavení příteli
č
02.03.2024 13:54:32 | čenda pekař